SCT FUNtasy - nové druhy tipů

21. února 2024 17:22

Ahoj,

vítám vás u článku, ve kterém bych vám rád představil nový koncept tipování na webu SCT, SCT FUNtasy League (dále jen SFL).

SFL jako celek, bude daleko propracovanější, a toto je jenom malá část toho, co mám vymyšleno. Jenom taková „Light“ verze. V této první Light verzi jde hlavně o to, že pro tuto změnu není potřeba zásahu programátorů.

Ne, nemusíte se bát, že bude tipování tak jak ho znáte zrušeno, to v žádném případě. Pouze nám aktuálně přibydou nějaké otázky. Ale to vždy až od nových sezón. V sezóně, která je rozjetá, se nic měnit nebude!

Jako první tak na řadu přijde blížící se MLB, kde si to celé budete moci prohlédnout. Protože, pokud jste na to ještě nepřišli, tak všechny tipy jsou viditelné komukoliv. Omezení je v tom, že nemůžete tipovat, pokud nejste do dané soutěže „zaškrtnuti“ v administraci. 

Následovat budou na podzim NFL, NHL a NBA. UCL se to týkat nebude, protože tak se hraje málo zápasů. A také úplně nové soutěže se to týkat nebude. O ní si ale něco řekneme, až tak začátkem léta…

.

Jako první asi každého napadne „PROČ“?

Odpovědi jsou dvě. 

.

Jak tato lehká verze bude do stávajícího systému zakomponována a co to pro vás bude znamenat.

  1. Tyto tipy budou u MLB, NHL a NBA 1x za 14 dní, což by mělo být 12 tipů navíc za sezónu. U NFL každé hrací kolo (každý týden), celkem 18 tipů.
  2. Bude to kolem 5 otázek v jednom tipu. Počet se může to lišit podle sportu.
  3. Odpovědi v podobě jména hráče, se budou psát, tak jako se píše třeba přesný výsledek zápasu.
  4. K ODPOVĚDI VŽDY UVEDETE I SVÉ JMÉNO/Nick (např. McDavid – Omerta) Je to z důvodu toho, že nevidím u zadávání odpovědí v administraci, kdo jak odpovídal. Zkusím se ale poptat u programátorů, jestli to jde nějak zjistit. Pokud ano, tak povinnost psát jméno odpadne.
  5. Počet hráčů, které budete moci do odpovědi napsat, bude omezen. Pravděpodobně jich bude 30. Počet se může lišit podle sportu.
  6. Každého hráče budete moci „použít“ pouze 1x za základní část. V Playoff budou hráči resetováni a bude je možné opět použít. Zase pouze 1x za Playoff.
  7. Hráči do otázek budou vybírání podle výkonů v předchozím ročníku. Musí být ale na začátku sezóny zdravý.
  8. Hráč, který se zraní, bude v tabulce označen a u otázek uveden jako zraněný, aby na něj nikdo netipoval. Dlouhodobě zraněný hráč, který už nezasáhne do zápasů v daném ročníku, bude nahrazen dalším v pořadí, ale jeho výkony zůstanou tipujícím započítány.
  9. U těchto SFL tipů bude možné používat žolíka.
  10. Pokud bude více správných odpovědí, (McDavid 9 gólů, Pasta 9 gólů) budou všechny označeny jako OK.
  11. Seznam všech hráčů, které můžete použít, bude na webu SCT spolu s tabulkou, kde bude vidět, jakého hráče jste již „použili“.
  12. Odkazy na tyto tabulky budou vždy v úvodním infu, které je vždy před otázkami. Stejně tak budou i na podstránce INFORMACE u každého sportu + tam budou i stránky s výsledky.
  13. Výsledky se berou z ligových stránek daného sportu jako jsou: nhl.com, nba.com atd. Nebo z hockey-reference.com, baseball-reference.com atd.
  14. Tipy budou značeny podle sportu + SF = MLB SF 1.1, MLB SF 1.2 apod.
  15. Tipy můžete až do uzávěrky libovolně měnit (nazapomeňte je uložit)
  16. Odpověď bez vašeho jména bude označena jako špatná - KO.
  17. Odpověď s hráčem, který už byl vámi jednou použit bude označena jako špatná - KO.

.

Zde se můžete podívat na již připravené tabulky pro MLB:

.

Otázky budou jednoduché s ohledem na sport. Například kdo za uvedené obodobí získá nejvíce…

.

Zde ukázka, jak to bude vypadat například v NHL. Na prvních 14 dní v listopadu budou otázky… + moje odpovědi.

.

.

.

.

Žolík – Otázka č. NHL SF 1.2 - Kdo vstřelí v následujících 14ti dnech nejvíce gólů?

.

Tyto otázky se budou každých 14 dní opakovat, ale už v nich nemohu použít tyto jména:

.

Doufám, že je to dostatečně podrobně vysvětleno. Je to jednoduché, a dá se to s přispěním tabulky naflákat i z hlavy. Ale můžete tomu věnovat i více času a podívat se, který tým hraje více zápasů a je tam tedy možnost, že hráč z tohoto týmu získá například více bodů. Jakou má hráč aktuální formu atd.

Zároveň doufám, že to pozvedne takovou trochu nudu z neustálého klikání toho samého.

.

A ještě jednou, toto je opravdu velice okleštěná verze toho, co bude v plné verzi SFL ;).

Pokud by měl někdo nějaký dotaz, připomínku nebo něčemu nerozuměl, dejte mi vědět na sc-tip@seznam.cz

.

Díky za pozornost, Danny.